AHİ-DER ’in ortak olduğu, 10 Paydaşlı ‘Senin(izin) Barış’ Gençlik Projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.
 

 


AHİDER'in Projesi Avrupa Birliğinden Onay Aldı.

2023 yılı 2. başvuru döneminde Erasmus+ Gençlik Programı DiscoverEU Kapsayıcılık faaliyeti kapsamında sunulan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlanmıştır.Ulusal Ajans’a  sunulan proje teklifimiz uygunluk kriterlerini taşıyarak hibe almaya hak kazanmıştır.

 

Hakkımızda

 

 

AHİ EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ

(AHI EDUCATION VOLUNTEERS ASSOCIATION)

           

   Merkezi Kırşehir’de bulunan derneğimiz, 2004 yılından bu yana, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları başta olmak üzere, eğitim odaklı hibe programları çerçevesinde onlarca proje hazırlayan ve başarıyla yürüten Öğretmenler tarafından 2022 yılında kuruldu.

   Derneğimiz  Erasmus+ Program kurallarına göre aracı kurum olarak hizmet vermekte olup, personel hareketliliği projelerinde kurs sağlayıcı olarak da ev sahipliği yapmaktadır.Derneğimiz kurulduğu günden bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası projelerde yer almıştır. Derneğimiz kuruluş amacına ve üye yapısına uygun olarak Kırşehir’de bulunan kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapılmaktadır. STK'mız öğretmenler, akademisyenler ve Üniversite öğrencileri tarafından kurulmuştur. Vizyonumuz, herkesin yaşam boyu öğrenme sürecine aktif katılımını desteklemektir. Grup üyeleri ağırlıklı olarak öğretmenler, üniversite akademisyenleri gençlerden oluşuyor.

   Kuruluşumuzun temel amacı, yetişkinlere ve gençlere yerel ve uluslararası programlarda fırsatlar bulmaktır. Kurumumuz eğitim, sağlık, insan hakları, kadın ve çocuk hakları, kültür sanat, çevre, toplum ve girişimcilik, gençlik kişisel gelişim eğitimleri konularında çalışmaktadır. Farklı programlara ve projelere katılma ve düzenleme konusunda deneyimli, çoğu üniversite öğrencileri, gençlik çalışanları ve gönüllülerden oluşmaktadır. Onların deneyimlerine dayanarak sosyoloji, kültür, kültürlerarası ilişkiler ve eğitim alanlarındanprojeler yapıyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için gençlik değişimleri, çalıştaylar, kurslar, seminerler, eğitimler, konferanslar, halka açık etkinlikler, toplantılar ve çalışma ziyaretleri düzenliyoruz.

Değerli Meslektaşım...

Avrupa Birliği’nin, üye ve aday ülkelerin eğitim ve gençlik politikalarını desteklemek amacıyla yürüttüğü programlara 2003 yılında başlayan pilot uygulamalarla dahil olan ülkemiz, 1 Nisan 2004 yılından itibaren AB Eğitim ve Gençlik Programlarının tam üyesi olmuş, 2006 yılına kadar Socrates, Leonardo da Vinci ve Gençlik adlarıyla bilinen topluluk programlarını, 2007-2013 döneminde ise, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarını Türkiye Ulusal Ajansı eliyle başarıyla yürütmüştür. 2014-2020 yıllarını kapsayan yeni hibe destek programın adı Komisyon tarafından Erasmus+ olarak belirlenmiştir.

Erasmus+ 2021-2027 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliğinin hibe programıdır. Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır. Erasmus+ Programının 2021-2027 yılları için tüm Avrupa'daki bütçesi 28,4 Milyar Avro'dur.

 

Kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması programın genel amacıdır.
Başvurular sadece kurum ve kuruluşlar tarafından, proje çeşidine göre Ulusal Ajanslara ya da AB Komisyonunun ilgili birimi olan Eğitsel, Görsel ve Kültürel Yürütme Ajansına yapılabilmekte, bireysel başvuru kabul edilmemektedir.

Erasmus+ program kuralları çerçevesinde, aracı kurum olarak faaliyet gösteren derneğimiz, 18 yıllık bilgi ve deneyimi ışığında, potansiyel başvuru sahibi kurum ve kuruluşlara, ihtiyaçları doğrultusunda, projelerin tasarımı ve yürütülmesiyle ilgili hizmetleri sunmaktadır.
Projelerin sadece turistik bir faaliyet olarak algılandığı, eğitimci olmayan aktörlerin başrolde olduğu ve etik kuralların hiçe sayıldığı sektörde faaliyet gösteren şirketimiz, bütün bu olumsuzluklara rağmen, ilkelerinden taviz vermeden başarıyla yoluna devam etmektedir.
AB hibesinin, proje içeriği doğrultusunda en verimli şekilde kullanılması ve katılımcı memnuniyetini ilke edinen derneğimiz Erasmus+ Programı kapsamında sunmayı planladığınız her türlü projenizde sizlerle işbirliği yapmaktan onur duyar.

 

İŞTE SİZE BİZİ TERCİH ETMENİZ İÇİN BİR KAÇ SEBEP

  • Eğitim sektöründe 27, proje sektöründe 15 yıllık deneyim

  • işini titizlikle yapan ekibimiz

  • Hibelerin, milli menfaatlerimiz doğrultusunda azami fayda ile kullanılmasını baz alan ilkeli duruşumuz

  • Proje tekliflerinde alınan yüksek başarı oranlarımız

  • Birçok AB ülkesini içine alan güçlü ortaklık ağımız

 

Değerlerimiz

  • Milli Menfaatlerimiz

  • Doğruluk, dürüstlük

  • Sorumluluk

  • Hak ve Adalet

  • Şeffaflık

  • Yenilikçilik

  • Takım Çalışması ve Dayanışma

  • Özveri

  • Sürekli Gelişim

Hizmetlerimiz;

Ana Eylem1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği

  • Mesleki Eğitim ve Eğitim, Okul Eğitimi ve Yetişkin Eğitimi Alanlarında Erasmus Akreditasyonu

  • Mesleki eğitim ve öğretimde öğrenici ve personel hareketliliği

  • Okul Eğitiminde Öğrenci ve Personel Hareketliliği

  • Yetişkin Eğitiminde Öğrenici ve Personel Hareketliliği

  • Gençlik Alanında Öğrenme Hareketliliği

 Ana Eylem 2: Kurum ve Kuruluşlar Arası İş Birliği

  • İş Birliği Ortaklıkları

  • Küçük Ölçekli Ortaklıklar

Erasmus+   /  COURSES

AHİDER

OID NO :  E10321729

PIC KODU : 883488611

Kurum/Kuruluşlar İçin


Bu fırsat; STK, Kamu kuruluşu veya sosyal sorumluluk alanında aktif kâr amacı güden kuruluşların yurt içindeki kurum ve kuruluşlara gönüllü göndermelerine ve/veya yurt içinden gönüllü kabul etmelerine imkân tanır. Yenilikçi politika geliştirme, politika diyalogu ve uygulamasının teşvik edilmesi ve eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında bilgi alışverişinin teşvik edilmesini amaçlayan farklı eylemler için hibe sağlar. Yurt içi ve yurt dışında gerçekleşen ve karar alıcılarla gençleri buluşturan Gençlik Diyalogları için imkânlar sunar. Akreditasyon belgesi; eğitim kurumlarının proje başvurularını kolaylaştırmaya, yükseköğretim kurumlarının biraraya gelerek işbirliği yapmalarına ve gençlik alanındaki kurum ve kuruluşların Avrupa Dayanışma Programı kapsamında proje başvurusu yapabilmelerine imkân tanır.


Ortaklık


Bu fırsat, eğitim, gençlik ve spor alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara ulusal veya ulusötesi işbirliği ve öğrenme fırsatları sunar


Gençler/Gençlik Çalışanları İçin


Bu fırsat; yenilikçi politika geliştirme, politika diyalogu ve uygulamasının teşvik edilmesi ve eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında bilgi alışverişinin teşvik edilmesini amaçlayan farklı eylemler için hibe sağlar. Yurt içi ve yurt dışında gerçekleşen ve karar alıcılarla gençleri buluşturan Gençlik Diyalogları için imkânlar sunar. Öğrencilere, eğitmenlere, gençlere ve gençlik çalışanlarına bir başka ülkede eğitim ve öğrenim görme imkânı tanır. Aynı zamanda, 18-30 yaş aralığındaki gençlere, kendi ülkelerinde, topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü faaliyetlerde bulunmaları için imkân tanır.


Gençlik Değişimleri projeleri


Erasmus+ Ülke Merkezli BaşvuruKA152-YOU


Bu faaliyet, Program ülkelerinden 13-30 yaş arasındaki gençlere ve genç gruplara akranlarıyla bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme imkânı tanır. Bununla birlikte gençlik çalışmalarında ve kuruluşlarında aktif kişilerin eğitimini, ortaklık ve ağların oluşmasını sağlayacak faaliyetleri yürütmesini destekler. Erasmus+ programı 2021-2027 döneminde Dijital Dönüşümü, İklim, Çevre ve Sürdürülebilirliği ayrıca Dahil Etme ve Çeşitliliği teşvik etmektedir.


Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği


Erasmus+ Ülke Merkezli BaşvuruKA153-YOU


Bu faaliyet, Program ülkelerinden gençlere ve genç gruplara akranlarıyla bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme imkânı tanır. Bununla birlikte yaş şartı aranmaksızın gençlik çalışmalarında ve kuruluşlarında aktif kişilerin eğitimini, ortaklık ve ağların oluşmasını sağlayacak faaliyetleri yürütmesini destekler, Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği faaliyetleri adıyla uygulanır. Erasmus+ programı 2021-2027 döneminde Dijital Dönüşümü, İklim, Çevre ve Sürdürülebilirliği ayrıca Dahil Etme ve Çeşitliliği teşvik etmektedir.


DiscoverEU – Avrupa’yı Keşfet – Kapsayıcılık Faaliyeti


DiscoverEU – Avrupa’yı Keşfet – Kapsayıcılık Faaliyeti


Erasmus+ Ülke Merkezli BaşvuruDiscoverEU


18 yaşındaki imkanları kısıtlı gençlere, Avrupa'da öncelikli olarak demiryolu ile ancak gerekli olması halinde diğer ulaşım araçlarını da kullanarak kısa süreli seyahat etme imkanı sunulmaktadır. Discover EU Projelerinde başvurular 2 şekildedir; 1- Başvurusu Brüksel’de bulunan Merkezi Yürütme Ajansına yapılan “Discover EU Öğrenme Döngüsü” genel başvurusu ve 2- Başvurusu Ulusal Ajanslara yapılan “DiscoverEU Dahil Etme” faaliyeti proje başvurusu.



Fırsatlar

Kurum/Kuruluşlar İçin

Bu fırsat; STK, Kamu kuruluşu veya sosyal sorumluluk alanında aktif kâr amacı güden kuruluşların yurt içindeki kurum ve kuruluşlara gönüllü göndermelerine ve/veya yurt içinden gönüllü kabul etmelerine imkân tanır. Yenilikçi politika geliştirme, politika diyalogu ve uygulamasının teşvik edilmesi ve eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında bilgi alışverişinin teşvik edilmesini amaçlayan farklı eylemler için hibe sağlar. Yurt içi ve yurt dışında gerçekleşen ve karar alıcılarla gençleri buluşturan Gençlik Diyalogları için imkânlar sunar. Akreditasyon belgesi; eğitim kurumlarının proje başvurularını kolaylaştırmaya, yükseköğretim kurumlarının biraraya gelerek işbirliği yapmalarına ve gençlik alanındaki kurum ve kuruluşların Avrupa Dayanışma Programı kapsamında proje başvurusu yapabilmelerine imkân tanır.

Ortaklık

Bu fırsat, eğitim, gençlik ve spor alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara ulusal veya ulusötesi işbirliği ve öğrenme fırsatları sunar

Gençler/Gençlik Çalışanları İçin

Bu fırsat; yenilikçi politika geliştirme, politika diyalogu ve uygulamasının teşvik edilmesi ve eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında bilgi alışverişinin teşvik edilmesini amaçlayan farklı eylemler için hibe sağlar. Yurt içi ve yurt dışında gerçekleşen ve karar alıcılarla gençleri buluşturan Gençlik Diyalogları için imkânlar sunar. Öğrencilere, eğitmenlere, gençlere ve gençlik çalışanlarına bir başka ülkede eğitim ve öğrenim görme imkânı tanır. Aynı zamanda, 18-30 yaş aralığındaki gençlere, kendi ülkelerinde, topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü faaliyetlerde bulunmaları için imkân tanır.

Gençlik Değişimleri  projeleri

Erasmus+ Ülke Merkezli BaşvuruKA152-YOU

Bu faaliyet, Program ülkelerinden 13-30 yaş arasındaki gençlere ve genç gruplara akranlarıyla bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme imkânı tanır. Bununla birlikte gençlik çalışmalarında ve kuruluşlarında aktif kişilerin eğitimini, ortaklık ve ağların oluşmasını sağlayacak faaliyetleri yürütmesini destekler. Erasmus+ programı 2021-2027 döneminde Dijital Dönüşümü, İklim, Çevre ve Sürdürülebilirliği ayrıca Dahil Etme ve Çeşitliliği teşvik etmektedir.

Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği

Erasmus+ Ülke Merkezli BaşvuruKA153-YOU

Bu faaliyet, Program ülkelerinden gençlere ve genç gruplara akranlarıyla bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme imkânı tanır. Bununla birlikte yaş şartı aranmaksızın gençlik çalışmalarında ve kuruluşlarında aktif kişilerin eğitimini, ortaklık ve ağların oluşmasını sağlayacak faaliyetleri yürütmesini destekler, Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği faaliyetleri adıyla uygulanır. Erasmus+ programı 2021-2027 döneminde Dijital Dönüşümü, İklim, Çevre ve Sürdürülebilirliği ayrıca Dahil Etme ve Çeşitliliği teşvik etmektedir.

DiscoverEU – Avrupa’yı Keşfet – Kapsayıcılık Faaliyeti

DiscoverEU – Avrupa’yı Keşfet – Kapsayıcılık Faaliyeti

Erasmus+ Ülke Merkezli BaşvuruDiscoverEU

18 yaşındaki imkanları kısıtlı gençlere, Avrupa'da öncelikli olarak demiryolu ile ancak gerekli olması halinde diğer ulaşım araçlarını da kullanarak kısa süreli seyahat etme imkanı sunulmaktadır. Discover EU Projelerinde başvurular 2 şekildedir; 1- Başvurusu Brüksel’de bulunan Merkezi Yürütme Ajansına yapılan “Discover EU Öğrenme Döngüsü” genel başvurusu ve 2- Başvurusu Ulusal Ajanslara yapılan “DiscoverEU Dahil Etme” faaliyeti proje başvurusu. 

SALTO ÖDÜLLERİ 2023 BAŞVURULARI BAŞLADI!

SALTO (Support Advanced Learning and Training Opportunities);  Erasmus+ ve ESC programları için eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarına yönelik olarak oluşturulan kaynaklar için bir merkez görevi görür. Bu Kaynak Merkezi ve Ağ Sistemi Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir.

 

Salto projeleri kapsamında; eğitim kursları, konferanslar, seminerler ve değişik ağ faaliyetleri düzenlenmektedir. Proje masrafları ilgili ülkedeki ulusal ajanslar tarafından karşılanmaktadır.

 

SALTO, ağ kurma ilkesi üzerine yapılandırılmıştır. Bir kuruluşun kurduğu ve temsil ettiği ağın katılımcılarının diğer kuruluşların ağlarının katılımcıları arasında mutlaka yeni bağlar ve ağlar oluşturulması gerekmektedir.

 

Bu kapsamda, SALTO tarafından “SALTO Ödülleri 2023 Çağrısı” yayınlanmıştır. Bu Çağrı çerçevesinde Erasmus+ ve ESC kapsamında fonlanmış olan, kaliteli ve örnek projeler ödüle aday gösterilebilecektir.

 

Sizin de ödüle aday göstermek istediğiniz projeler varsa SALTO AWARDS üzerinden başvurunuzu 16 Ağustos’a kadar yapın…

 

Bu sene 5 aday kategorisi ve 1 özel atıf olmak üzere 6 başlık için aday gösterilecek projelerin konusunu aşağıdaki gibidir:

Dijital Dönüşüm,

Çevre ve İklim Değişikliğine Karşı Mücadele (yeni),

Dahil etme ve çeşitlilik,

Demokratik hayata katılım,

Dayanışma ve gönüllülük,

Özel Atıf: Yeterlik Gelişimi

 

Projeye başvurabilecek kişiler/kurumlar aşağıdaki gibidir:

Proje takımı üyeleri ve katılımcılar

Kurumlar

Kamu kurumları ve paydaşlar

Ulusal Ajanslar

 

Son başvuru tarihi 16 Ağustos 2023!

 

Başvuru ve daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

 

 

Misyonumuz - Vizyonumuz

Yönetim Kurulu

SALTO ÖDÜLLERİ 2023 BAŞVURULARI BAŞLADI!

SALTO (Support Advanced Learning and Training Opportunities);  Erasmus+ ve ESC programları için eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarına yönelik olarak oluşturulan kaynaklar için bir merkez görevi görür. Bu Kaynak Merkezi ve Ağ Sistemi Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir.

 

Salto projeleri kapsamında; eğitim kursları, konferanslar, seminerler ve değişik ağ faaliyetleri düzenlenmektedir. Proje masrafları ilgili ülkedeki ulusal ajanslar tarafından karşılanmaktadır.

 

SALTO, ağ kurma ilkesi üzerine yapılandırılmıştır. Bir kuruluşun kurduğu ve temsil ettiği ağın katılımcılarının diğer kuruluşların ağlarının katılımcıları arasında mutlaka yeni bağlar ve ağlar oluşturulması gerekmektedir.

 

Bu kapsamda, SALTO tarafından “SALTO Ödülleri 2023 Çağrısı” yayınlanmıştır. Bu Çağrı çerçevesinde Erasmus+ ve ESC kapsamında fonlanmış olan, kaliteli ve örnek projeler ödüle aday gösterilebilecektir.

 

Sizin de ödüle aday göstermek istediğiniz projeler varsa SALTO AWARDS üzerinden başvurunuzu 16 Ağustos’a kadar yapın…

 

Bu sene 5 aday kategorisi ve 1 özel atıf olmak üzere 6 başlık için aday gösterilecek projelerin konusunu aşağıdaki gibidir:

Dijital Dönüşüm,

Çevre ve İklim Değişikliğine Karşı Mücadele (yeni),

Dahil etme ve çeşitlilik,

Demokratik hayata katılım,

Dayanışma ve gönüllülük,

Özel Atıf: Yeterlik Gelişimi

 

Projeye başvurabilecek kişiler/kurumlar aşağıdaki gibidir:

Proje takımı üyeleri ve katılımcılar

Kurumlar

Kamu kurumları ve paydaşlar

Ulusal Ajanslar

 

Son başvuru tarihi 16 Ağustos 2023!

 

Başvuru ve daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.